Μηνυμα απο τον Διευθυνοντα Συμβουλο

Η Ελλάδα είναι μία παράκτια και νησιωτική χώρα με το μεγαλύτερο ανάπτυγμα ακτών στον κόσμο. Οι ανάγκες της για λιμενικές υποδομές είναι διαρκείς και διαχρονικές. Τα τουριστικά δημοφιλή νησιά και οι μεγάλες παραλιακές πόλεις έχουν ανάγκες σύγχρονων λιμενικών υποδομών. Ταυτόχρονα υπάρχει και η κοινωνική ανάγκη για εξυπηρέτηση και των πιο απομονωμένων νησιών. Έτσι διαχρονικά απαιτείται συνεχής ανάπτυξη νέων λιμενικών εγκαταστάσεων, συντήρηση και εκσυγχρονισμός των παλαιότερων.

Η ΕΡΓΟΜΑΡΕ ΑΕ είναι υπερήφανη γιατί την τελευταία 35ετία έχει βάλει τη δική της μεγάλη συνεισφορά στις λιμενικές υποδομές της χώρας έχοντας εκτελέσει πάνω από 100 μεγάλα και μικρά λιμενικά έργα. Συνδυάζοντας την οικογενειακή παράδοση και το ευρηματικό πνεύμα του Έλληνα Μηχανικού με τη παραδοσιακή Ελληνική ναυτοσύνη, η ΕΡΓΟΜΑΡΕ ΑΕ έχει φέρει σε πέρας τα πιο απαιτητικά λιμενικά έργα από γεωγραφικής και τεχνικής άποψης.

Σήμερα, οι προκλήσεις για το μέλλον παρουσιάζονται συναρπαστικές: η αυξανόμενη ανάγκη για σύγχρονες μαρίνες τουριστικών σκαφών, τα νέα δεδομένα στη διεξαγωγή των θαλάσσιων μεταφορών και η αντιμετώπιση των διαβρώσεων των ακτών λόγω της κλιματικής αλλαγής φέρνουν τον τεχνικό κόσμο των λιμενικών και θαλάσσιων έργων στο προσκήνιο.

Η ΕΡΓΟΜΑΡΕ ΑΕ είναι εδώ για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος: εμπνεόμενη από την οικογενειακή παράδοση, με γνώση και εμπειρία δεκαετιών, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό και στελεχωμένη από έμπειρους και εξειδικευμένους μηχανικούς, χειριστές και τεχνίτες, η ΕΡΓΟΜΑΡΕ είναι έτοιμη να αναλάβει ακόμα και τα πιο απαιτητικά λιμενικά έργα στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ιωάννης Κ.Μπιτούνης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΜΑΡΕ ΑΕ